Samarbete om digital vårdplattform ledde till ägarskifte

Tidig vår 2021 beslutade Ugglangruppen om att söka samarbetspartner för att få hjälp kring den framtida digitala vårdplattformen. Dialogen med finska Mehiläinen övergick efterhand till dialog om ägarskifte.

Samarbete om digital vårdplattform ledde till ägarskifte

Ökade krav på digital vård från patienter och regionen ledde till flera dialoger om strategiskt partnerskap under våren 2021. Som mindre privat aktör med begränsad kapacitet för att själv satsa på digitala lösningar träffade Ugglangruppens styrelse flera aktörer. Efterhand övergick dialogen till att även omfatta ett ägarskifte för att säkerställa att satsningen skulle bli genomgripande och framförallt långsiktig. 

Ägarna för Ugglangruppen hade förmånen att utvärdera flera alternativ och valet föll på finska vårdkoncernen Mehiläinen. Tidigare ägare och vd (numer regionchef) Jörgen Svedberg, berättar "att kunna fortsätta på inslagen strategi med Mehiläinens kompetens i ryggen var ett viktigt skäl, ett annat av de avgörande skälen var att vi visste att Mehiläinens värderingar och den genuina långsiktigtheten skulle passa personalen inklusive oss i ledningen som vill stanna kvar i företaget".  

Mehiläinen med bas i Finland har bedrivit primär- och specialistvård i 112 år och är nordens största privata vårdarbetsgivare. Mehiläinen har nyligen startat en satsning i Sverige med en ambition om att bygga en svensk organisation anpassad för svenska förhållanden. Läs mer om Mehiläinen här eller kontakta Jörgen Svedberg 076-0057158 om du vill veta mer. 

Vi öppnar en ny Lillgglan BVC mitt i city
Vi öppnar en ny Lillgglan BVC mitt i city

Lillugglan växer och vi får nu ett tredje "Lillugglansyskon" mitt i hjärtat av Göteborg och har ingått ett samarbete med anrika Läkarhuset (Praktikertjänst) på Södra vägen. 1a september kör vi igång verksamheten!

Covid vaccinering igång
Covid vaccinering igång

Vi har väntat länge men nu äntligen är vi igång med Grupp 2. Läs vidare om hur vi önskar att du gör innan du ringer oss.

Ugglangruppens GDPR hantering
Ugglangruppens GDPR hantering

I samband med Covid-19 testning har vi fått flera frågor på hur vi hanterar personuppgifter för personer som ej är listade hos oss.

Visa fler